Microsoft Authenticator nu mai funcționează pe Apple Watch

11.02.2023
Microsoft Authenticator nu mai funcționează pe Apple Watch

Folosirea Apple Watch ca și modalitate convenabilă pentru autentificarea în aplicații și diverse servicii online nu mai este o opțiune viabilă pentru utilizatorii care preferă Microsoft Authenticator.

Adăugând la exodul dezvoltatorilor de aplicații pentru Apple Watch, Microsoft a anunțat în urmă cu ceva timp că va retrage versiunea de watchOS a aplicației Microsoft Authenticator, acuzând ”incompatibilități cu funcțiile de securitate” ale platformei dezvoltată de Apple.

Destul de folositoare, versiunea pentru Apple Watch a aplicației Microsoft Authenticator permitea utilizatorilor să genereze coduri de autentificare în doi pași fără să caute după telefonul mobil sau tableta, gata de folosit cu dispozitivul pe care îl folosim la momentul respectiv. Însă de acum, fanii Apple mai au la dispoziție doar ediția pentru iPhone și iPad a aplicației.

Compania susține că decizia de a retrage aplicația-companion pentru watchOS a fost luată pentru protejarea securității utilizatorilor, sistemul de operare Apple Watch fiind ”incompatibil cu funcțiile de securitate Authenticator”. Simultan, a fost retrasă și opțiunea pentru asocierea dispozitivelor bazate pe watchOS din aplicația principală de iOS. Microsoft Authenticator va permite în continuare asocierea altor dispozitive cu sistem de operare suportat, precum cele bazate pe WearOS.

Aplicația este disponibilă gratuit în App Store și poate fi instalată pe orice dispozitiv care rulează iOS 14 sau o versiune ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult