Microsoft cedează: permite schimbarea mai simplă a browser-ului Edge în Windows 11

03.12.2021
Microsoft cedează: permite schimbarea mai simplă a browser-ului Edge în Windows 11

Un element foarte criticat al Windows 11, încă de dinainte de lansarea oficială a sistemului de operare, a fost modul în care Microsoft a ales să descurajeze schimbarea browser-ului de internet implicit. Edge, care vine preinstalat pe Windows 11, este metoda pe care Microsoft dorește ca toți utilizatorii să o folosească pentru navigare, iar schimbarea sa este foarte anevoioasă. Se pare însă că Microsoft a ascultat până la urmă plângerile fanilor și va permite o metodă mai simplă de schimbare, în curând.

Vei putea schimba browser-ul implicit din Windows 11 cu un singur click

Dacă vrei să schimbi browser-ul implicit din Windows 11 în prezent, Microsoft te forțează să schimbi manual fiecare tip de extensie în parte pe care browser-ul o deschide. Dacă alegi să schimbi din Edge în Chrome, de exemplu, doar pentru accesarea de link-uri, restul de fișiere care se deschid de obicei în browser vor fi în continuare deschise în Edge.

O nouă versiune de test de Windows 11, disponibilă momentan în cadrul programului Insider, oferă utilizatorilor o metodă mai simplă, similară cu ce avem în trecut. Practic, poți schimba browser-ul implicit cu o singură apăsare de buton, aceasta modificând browser-ul pentru fișiere .HTM, .HTML, cât și pentru adrese care pornesc cu HTTP: sau HTTPS:.

Anunțul a fost făcut chiar de către Rafael Riveram, președintele de marketing în cadrul diviziei Windows de la Microsoft. Acesta a publicat o demonstrație foto pe contul său de Twitter și a scris și un mesaj pentru utilizatorii din programul Windows Insider:

„In versiunea Windows 11 Insider Preview Build 22509, lansată către canalul Dev miercuri, am simplificat abilitatea pentru utilizatorii Windows Insider de a seta browser-ul implicit către aplicații care deschid adrese HTTP:, HTTPS:, .HTM și .HTML. Prin intermediul programului Windows Insider veți continua să vedeți cum încercăm lucuri noi, bazate pe feedback-ul și testarea clienților noștri.”

Totuși, vorbim momentan despre o variantă de test, care ar putea sau nu să ajungă în versiunea „stabilă” de Windows 11 în forma în care este prezentată aici.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult