Microsoft construiește o nouă versiune Store pentru Windows 10

20.04.2021
Microsoft construiește o nouă versiune Store pentru Windows 10

Noua experiență Microsoft Store pentru Windows 10 vine cu schimbări majore pe partea de interfață, dar și a regulilor impuse dezvoltatorilor de aplicații.

Noua versiune este dezvoltată pornind de la un nou concept de interfață cu aspect „modern și fluid”, precum și alte modificări la nivelul regulilor care stabilesc ce tipuri de aplicații pot fi trimise spre aprobare de către dezvoltatorii software. Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate companiei, noul Store va constitui fundația unui nou model revitalizat de prezentare a aplicațiilor, mai deschis atât către utilizatori dar și dezvoltatorii acestora.

Microsoft Store

Deși a pornit cu ambiții mari, actuala formulă de prezentare a cam căzut în dizgrație, în prezent fiind considerată prea lentă, neintuitivă și de-a dreptul urâtă, comparat platformelor competitoare. Dezvoltatorul Windows încearcă să rezolve aceste neajunsuri refăcând de la zero experiența Microsoft Store, țintind livrarea unui mod de navigare mai intuitiv și plăcut din punct de vedere vizual.

Parte dintr-o inițiativă mai amplă de împrospătare a platformei Windows, noul Microsoft Store va fi cel mai probabil lansat odată cu următoarea revizie majoră de Windows 10, numită Sun Valley, așteptată abia spre finalul acestui an. Este așteptat ca alături de noua versiune Store, Microsoft să livreze mai multe versiuni refăcute ale principalelor aplicații Winsows 10, armonizând cât mai bine cu nou stil de interfață Windows.

Potrivit zvonurilor, există trei mari schimbări aduse de noul Microsoft Store

  • Încărcarea de aplicații Win32 ”neîmpachetate” după formatul UWP
  • Dezvoltatorii software vor avea posibilitatea să găzduiască aplicații și actualizări pentru acestea folosind propria rețea de conținut, separată de Microsoft Store.
  • Dezvoltatorii de aplicații vor putea să implementeze platforme comerciale terțe în aplicațiile dezvoltate

Multe dintre aceste dezvoltări au scopul de a permite dezvoltatorilor să-și aducă aplicațiile Win32 în noul Store fără modificări ale codului existent. În trecut, dezvoltatorii erau obligați să-și împacheteze aplicațiile Win32 folosind noul format MSIX, respectiv să folosească platformele Microsoft de actualizare și distribuire a reclamelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult