Microsoft detaliază noutăţile din actualizarea aniversară Windows 10 într-o serie săptămânală de videoclipuri

03.08.2016
Microsoft detaliază noutăţile din actualizarea aniversară Windows 10 într-o serie săptămânală de videoclipuri

Odată cu disponibilitatea Windows 10 Anniversary Update, Microsoft anunţă şi lansarea unei serii săptămânale de videoclipuri numită „This Week on Windows” (TWOW), prin care vor fi prezentate ultimele noutăţi, aplicaţii şi sfaturi despre sistemul de operare Windows.

Primul episod din serie oferă o prezentare de ansamblu a specificaţiilor şi inovaţiilor aduse de noul update, printre care:

  • Windows Ink combină funcţionalitatea Windows cu ergonomia folosirii unui stilou, dând utilizatorului posibilitatea să scrie pe dispozitiv aşa cum scrie pe hârtie, creând notiţe, desenând pe o tablă şi transpunându-şi cu uşurinţă gândurile analogice în lumea digitală.
  • Îmbunătăţirea securităţii cu Windows Defender şi Windows Hello în aplicaţii si site-uri.
  • Microsoft Edge aduce o eficientizare sporită a energiei PC-ului pentru a obţine maximum din durata de viaţa a bateriei precum şi introducerea pentru Edge a extensiilor ca Pinterest Pin It Button, Amazon Assistant, AdBlock, Adblock Plus şi LastPass – pentru a ajuta la personalizarea experienţei de navigare (browsing) a utilizatorului.
  • Cortana va fi disponibilă şi în timpul lock screen-ului astfel încât utilizatorul poate pune întrebări, asculta muzică din PC sau stabili o întâlnire fără a mai debloca dispozitivul. De asemenea, Cortana va fi disponibilă pe Xbox One ( în S.U.A. şi Marea Britanie).
  • Noul Windows Store aduce în acelaşi loc aplicaţiile Windows şi Xbox, devenind o librărie completă de aplicaţii atât pentru serviciu, cât şi pentru timpul liber.
  • Inovaţii de ultimă oră care permit profesorilor să instaleze simplu şi rapid toate instrumentele necesare activităţilor uzuale oricărei şcoli moderne – cum ar fi noua aplicaţie de examene care permite crearea unui mediu securizat de testare academică bazat pe browser-ul de web.

Pachetul Windows 10 Anniversary Update este livrat ca actualizare gratuită pentru toate dispozitivele cu sistem de operare Windows 10, prin intermediul serviciului Windows Update.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult