Microsoft detaliază oferta Windows 8.1: acelaşi preţ şi un pachet software complet, dar fără promoţii

18.09.2013
Microsoft detaliază oferta Windows 8.1: acelaşi preţ şi un pachet software complet, dar fără promoţii

Windows 8.1 va ajunge oficial pe rafturile magazinelor începând cu data de 18 octombrie, iar Microsoft a dezvăluit cu o lună înainte detalii despre preţurile şi pachetele care vor fi disponibile. Spre deosebire de lansarea de anul trecut a versiunii 8, de data aceasta nu va mai fi disponibilă însă nici o promoţie cu preţ redus.

La fel ca Windows 8, şi versiunea 8.1 va fi disponibilă în versiunile standard şi Pro, iar preţurile acestora vor fi identice cu cele ale versiunilor actuale: 119, respectiv 199 de dolari. În cazul Windows 8, Microsoft a făcut o alegere stranie şi a oferit un singur tip de pachet software, cel de upgrade, indiferent dacă era vorba de o versiune cumpărată online sau un produs retail. Windows 8.1 marchează însă întoarcerea  la licenţa standard, răspunzând astfel plângerilor celor care au avut dificultăţi cu instalarea într-o maşină virtuală sau pe un PC complet nou.

Windows 8 a oferit o cale de actualizare pentru Windows XP şi Windows Vista, utilizatorii putând păstra fişierele, respectiv fişierele şi setările. În cazul Windows 8.1, migrarea de la aceste două sisteme de operare va necesita o instalare integrală, iar utilizatorii Windows 7 nu vor scăpa nici ei prea uşor deoarece vor trebui să-şi reinstaleze toate aplicaţiile. În cazul utilizatorilor Windows 8, actualizarea la Windows 8.1 va fi gratuită şi nu va necesita decât instalarea versiunii de upgrade din Windows Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News