Microsoft Edge primește Edge Collections, o versiune extinsă a listei de bookmark-uri

30.07.2020
Microsoft Edge primește Edge Collections, o versiune extinsă a listei de bookmark-uri

Disponibilă de ceva timp în versiunea pentru desktop, funcționalitatea Edge Collections adaugă în edițiile Microsoft Edge pentru Android și iOS a nouă secțiune ilustrată cu imagini, text și conținut din site-urile salvate ca și fișiere bookmark.

În timp ce scurtăturile bookmark sunt pur și simplu linkuri asociate cu titluri de pagini web, pe care le puteți organiza în liste si grupuri de foldere, Edge Collections asociază identitatea fiecărui website salvat cu imagini de copertă, fragmente de text și, de curând, extrase din conținutul recent publicat pe pagina respectivă. Și pe acestea le poți organiza în colecții mai puțin formale, spre exemplu, după criterii tematice cum ar fi rețete de bucătărie sau magazine online.

Microsoft Edge Collections, o reinterpretare a listei de bookmark-uri

Destul de utilă în versiunea Microsoft Edge pentru desktop, funcționalitatea Edge Collections a fost extinsă și la edițiile de Android și iOS ale aplicației, în idea ca utilizatorii să aibă acces de oriunde la colecțiile de site-uri salvate, orice modificări operate fiind sincronizate automat între toate dispozitivele asociate contului Microsoft.

Remarcabil este că Microsoft a reușit să preia pe mobil întreaga funcționalitate disponibilă în versiunea pentru desktop, singura constrângere reală fiind dimensiunea ecranului. Astfel, pe tabletă și desktop, Edge Collections poate lua forma unui panou afișat în dreapta paginii web. În schimb, pe smartphone modul de afișare este sub forma unei liste care ocupă întregul ecran.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult