Microsoft Edge va primi actualizări mai rapide pentru a ține pasul cu rivalul Chrome

15.03.2021
Microsoft Edge va primi actualizări mai rapide pentru a ține pasul cu rivalul Chrome

Vestea că Google va lansa mai rapid actualizările Chrome a pus în gardă competiția, Microsoft anunțând o strategie similară pentru browserul Edge.

Esențială pentru susținerea unei evoluții în ritm alert, cadența actualizărilor software trebuie cântărită cu atenție. Adoptarea unui ciclu de actualizare prea rapid ar putea permite propagarea de bug-uri și deficiențe pe partea de securitate, către versiunea oficială a aplicației. În schimb, un calendar de actualizare prea conservator poate priva utilizatorii de funcționalitatea nou dezvoltată și deschide alte vulnerabilități pe partea de securitate, lăsând mai mult timp hackerilor să descopere și exploateze eventuale bug-uri. Ideal este să atingi un echilibru între cele două, păstrând un ritm care să nu pună prea mare presiune pe dezvoltatorii aplicației respective.

Deși Google este cel care dă tonul,  Microsoft trece la aceeași cadență de distribuire a actualizărilor oficiale folosită acum și de rivalul Chrome.

Chrome este aproape de prima versiune numerotată cu trei cifre, performanță care probabil ar fi fost de neimaginat după vechile tipare de dezvoltare software. Google a adoptat un ciclu de lansare mai rapid încă de acum câțiva ani, însă asta nu a mai fost suficient pentru a ține pasul cu tehnologiile Web, funcționalitatea, bug-urile și cerințele pe partea securitate.

Microsoft Edge

Comutând într-o treaptă de viteză superioară, Google a anunțat trecerea la un ciclu de lansare de patru săptămâni pentru Chrome și Microsoft urmează exemplul.

Pe de o parte, nu este atât de surprinzător, Microsoft Edge folosind oricum nucleul Chromium. Însă browserul Microsoft nu este atât de matur precum rivalul Chrome, dezvoltatorul Windows având și opțiunea de a-i rezolva problemele după un calendar adaptat specificului său. Din păcate, parcursul avut cu actualizările Windows 10 insuficient testate nu este prea încurajator. Putem doar spera că probleme similare nu vor apărea și cu browserul Edge.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult