Microsoft Edge va primi în curând suport pentru extensii

10.12.2015
Microsoft Edge va primi în curând suport pentru extensii

Browserul Microsoft Edge de pe Windows 10 reprezintă un mare pas înainte faţă de vechiul Internet Explorer, însă nu poate încă înlocui alte soluţii precum Firefox şi Chrome pentru o mare parte dintre utilizatori. Motivul este lipsa extensiilor, care pot îmbunătăţi experienţa de utilizare pentru utilizatorii care au nevoie de funcţionalitate în plus faţă de ceea ce Edge oferă implicit. Deşi Microsoft a promis suport pentru extensii, acestea au lipsit complet din lumina reflectoarelor… până acum.

A apărut recent un screenshot dintr-o versiune încă nelansată a lui Microsoft Edge, care prezintă câteva extenşii şi oferă şi câteva informaţii despre modul în care acestea se instalează. Existenţa acestei imagini sugerează că Microsoft plănuieşte să lanseze această funcţionalitate în viitorul foarte apropiat. Având în vedere faptul că planul era ca Edge să primească un update care să ofere suport pentru extensii în 2016, ne putem aştepta la o lansare în primele luni ale noului an.

Primele două astfel de pachete software pentru browserul Microsoft sunt Pin It Button care adaugă un buton pentru salvarea imaginilor pe contul de Pintrest şi Reddit Enhancement Suite, pentru funcţionalitate extinsă pe site-ul Reddit.com. Aceste informaţii vin însă şi cu veşti proaste. Instalarea externsiilor nu va fi la fel de simplă precum pe browserele concurente. Pentru a integra funcţionalitate extra în browserul Edge, va fi nevoie de descărcarea unui fişier în format .zip, care va trebui apoi copiat într-un folder dedicat. Acest proces nu numai că va ţine departe o parte dintre utilizatori, însă va deschide calea către atacuri cu malware în cazul extensiilor descărcate de pe site-uri neverificate.

Momentan extensiile pentru Microsoft Edge nu sunt disponibile nici măcar pentru membrii programului Insiders, deci va mai trece puţin timp până când le vom vedea în libertate. Având în vedere viteza de dezvoltare a actualizărilor pentru Windows 10, este foarte posibil ca şi browserul Microsoft să primească acest update în doar câteva săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult