Microsoft extinde funcţiile de securitate Windows Hello către toate aplicaţiile şi servicii web

31.03.2016
Microsoft extinde funcţiile de securitate Windows Hello către toate aplicaţiile şi servicii web

Prezent de mulţi ani în configuraţia laptopurilor pentru mediul de afaceri, senzorul biometric va avea de acum o utilitate mult mai largă.

Funcţie de securitate introdusă odată Windows 10, Windows Hello era până acum limitată la ecranul de login, însă odată cu actualizarea pregătită de Microsoft pentru această vară autentificarea pe bază de amprentă va fi posibilă în orice aplicaţie sau serviciu web.

 

Mai mult, senzorul biometric va fi doar una dintre modalităţile de autentificare permise. În funcţie de capabilităţile hardware ale dispozitivului folosit, utilizatorii vor avea de ales şi între recunoaştere facială sau scanarea irisului pentru validarea tranzacţiilor şi autentificarea în contul de utilizator.

Extinzând funcţionalitatea Windows Hello şi la aplicaţii web, Microsoft obţine un avantaj competitiv important în faţa rivalilor Google şi Apple, care nu permit dezvoltatorilor să integreze în aplicaţii web componentele API care ar permite accesarea hardware-ului pentru autentificare biometrică prezent pe telefoane cu Android sau iOS.

Funcţionalitatea extinsă a Windows Hello va fi disponibilă în ediţia publică Windows 10 Anniversary Update, programată pentru lansare în a doua parte a lunii iulie.

Citeşte şi Microsoft anunţă Windows 10 Anniversary Update

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult