Microsoft i-a plătit unei femei 10.000 de dolari în urma unui update forţat la Windows 10

28.06.2016
Microsoft i-a plătit unei femei 10.000 de dolari în urma unui update forţat la Windows 10
Tactica de promovare folosită de Microsoft pentru cel mai nou sistem de operare al său începe să coste compania. Compania tocmai i-a plătit 10.000 de dolari unei femei în urma unui update forţat la Windows 10. 
 
Teri Goldstein, proprietara unei agenţii de turism, susţine că nu şi-a dorit să facă actualizarea şi că nici măcar nu a auzit de Windows 10 înainte de a-l găsi instalat pe computerul ei. Mai mult, PC-ul a început să dea erori, ceva ce nu îţi doreşti atunci când acesta este dispozitivul pe care te bazezi pentru a-ţi administra mica afacere. 
 
Citeşte şi: Microsoft prezintă Refresh Windows, utilitarul care simplifică reinstalarea „pe curat” a sistemului Windows 10
 
Femeia a contactat serviciul de suport al Microsoft, dar acesta nu a reuşit să-i rezolve problema. Aşa că a trecut la Planul B, o acţiune în instanţă împotriva companiei. Goldstein a cerut despăgubiri care să-i permită să acopere pierderile cauzate de incident şi să cumpere un computer nou, care să ruleze vechiul său sistem de operare, Windows 7. 
 
 
Microsoft s-a grăbit să rezolve cazul în afara instanţei, aşa că i-a plătit femeii 10.000 de dolari. Însă Goldstein nu este, cu siguranţă, singurul utilizator căruia i s-a băgat pe gât Windows 10, iar exemplul femeii ar putea fi urmat şi de alţii. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult