Microsoft încearcă să instaleze Windows 10 pe toate PC-urile cu Windows 7 şi 8

Microsoft încearcă să instaleze Windows 10 pe toate PC-urile cu Windows 7 şi 8

Microsoft a oferit înainte de lansarea lui Windows 10 posibilitatea de a opta pentru instalarea lui imediat ce acesta se lansează, însă acum compania încearcă să îl forţeze chiar şi pe computerele utilizatorilor care nu l-au cerut în mod special. Se pare că Windows Update descarcă acum automat kit-ul de instalare al noului sistem de operare şi îl pregăteşte automat pentru instalare alături de actualizările obişnuite de Windows 7 şi Windows 8.

În ciuda faptului că actualizarea la Windows 10 este listată în tab-ul „opţional” al Windows Update, acesta este descărcată fără ştirea utilizatorilor şi selectat pentru aplicare. În general, orice componentă opţională precum pachetele de limbi şi aplicaţii multimedia speciale precum Windows Media Center trebuie aleasă în mod explicit de către utilizatori. În cazul Windows 10, Microsoft aplică o strategie mai agresivă, încercând să îi convingă şi pe cei care nu doreau acest lucru până în prezent să treacă la cel mai recent sistem de operare.

Desigur, acest update nu este aplicat automat, ca în cazul altor pachete software de actualizare. Pentru instalarea lui Windows 10, utilizatorii trebuie să parcurgă nişte paşi bine definiţi, existând posibilitatea de a opri procesul până într-un punct. Chiar şi după instalarea sa, există timp de o lună posibilitatea de a reveni la sistemul de operare precedent în cazul în care acesta nu este satisfăcător, deci riscurile de a trece fără voie la Windows 10 de la versiunile 7 sau 8 sunt momentan minime.

După mai multe plângeri, Microsoft a revenit cu o declaraţie oficială referitoare la această decizie, în care şi-a recunoscut greşeala, promiţând că în viitor această opţiune nu va fi bifată în mod implicit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult