Microsoft îndeamnă toţi utilizatorii de Windows să aplice noua actualizare de securitate

Microsoft îndeamnă toţi utilizatorii de Windows să aplice noua actualizare de securitate

Microsoft a lansat o actualizare de securitate pentru toate variantele de Windows începând cu Vista şi până în prezent. Aceasta corectează o vulnerabilitate majoră a sistemului de operare, prin intermediul căreia putea fi rulat cod maliţios, fără acordul utilizatorilor. Motivul pentru care Microsoft a acţionat atât de repede după depistarea problemei a fost faptul că orice site care foloseşte font-urile OpenType şi orice document modificat poate să iniţieze un atac.

Astfel, un număr imens de computere rămânea vulnerabil la atacuri relativ simple de executat. Problema se regăseşte chiar în sistemul intern care se ocupă cu gestionarea font-urilor din Windows, care lăsa sistemul descoperit atunci când site-ul sau documentul deschis beneficia de pe urma font-urilor OpenType. Partea cea mai gravă este că OpenType sunt font-uri gratuite, dezvoltate de Microsoft în colaborare cu Adobe, deci erau accesibile oricui, iar multe site-uri le folosesc tocmai pentru că nu necesită plata unor licenţe.

Recomandarea Microsoft este să aplicaţi cea mai recentă actualizare din Windows Update cât mai curând posibil.  Această situaţie întăreşte şi mai mult argumentul pentru actualizările obligatorii din Windows 10. Odată cu lansarea noului sistem de operare, toţi utilizatorii vor beneficia de actualizările software de securitate imediat ce acestea sunt lansate şi nu atunci când îşi amintesc utilizatorii să le instaleze.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult