Microsoft joacă ultima carte: un mesaj fullscreen pentru upgrade la Windows 10

05.07.2016
Microsoft joacă ultima carte: un mesaj fullscreen pentru upgrade la Windows 10

Microsoft încearcă ultimul său truc pentru a convinge utilizatorii de Windows 7 şi Windows 8.1 să treacă la noul Windows 10. Cel mai recent update pentru vechile sisteme de operare vine cu un nou mesaj de atenţionare, care de data aceasta ocupă întregul ecran şi vine cu un buton pentru iniţializarea upgrade-ului gratuit. Desigur, în urma evenimentelor recente, există opţiuni clare pentru a ascunde acest mesaj.

Noul mesaj încearcă să informeze utilizatorii de Windows 7 şi 8.1 că mai sunt doar câteva săptămâni până când programul de upgrade gratuit se va termina. Începând cu data de 29 iulie 2016, toţi cei care au rămas la vechile sisteme de operare vor trebui să cumpere o licenţă nouă de Windows 10 în cazul în care doresc să facă tranziţia. Desigur, toate PC-urile noi care se vând acum în magazine vin cu Windows 10 preinstalat, deci doar utilizatorii care încă nu şi-au înlocuit PC-urile sunt afectaţi.

Mesajul oferă posibilitatea de a porni upgrade-ul imediat printr-un buton mare, dar vine şi cu alte opţiuni. Cei care doresc să iniţializeze procesul mai târziu au opţiunea „remind me later”, cei încă indecişi au la dispoziţie varianta „notify me three more times”, iar cei care categoric nu doresc noul Windows dispun de „do not notify me again”. Opţiunile din urmă sunt „ascunse” în link-uri mici, undeva în partea stângă a ecranului cu text de culoare similară cu cea a fundalului pe care este afişat mesajul.

Din fericire, acest mesaj nu va apărea pe PC-urile tuturor utilizatorilor. Cei care au o versiune mai nouă a aplicaţiei „Get Windows 10” nu vor primi această notificare. De asemenea, aceasta nu va fi afişată dacă Microsoft detectează că PC-ul nu este compatibil cu Windows 10, dacă a fost deja făcut upgrade la Windows 10 pe acelaşi computer şi apoi a fost dezinstalat, sau dacă upgrade-ul la noul sistem de operare a fost oprit manual din regiştri.

Citeşte şi Microsoft modifică în sfârşit procesul de upgrade la Windows 10

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult