Microsoft lansează o nouă aplicație Defender pentru securitate cibernetică

19.06.2022
Microsoft lansează o nouă aplicație Defender pentru securitate cibernetică

Distribuită pentru platformele Windows, macOS, iOS și Android, aplicația Microsoft Defender este disponibilă pentru abonații pachetelor Microsoft 365, punând la dispoziție un nou panou de securitate.

Deși Microsoft folosește de mulți ani brandul Defender pentru suita sa de protecție antivirus disponibilă utilizatorilor Windows, gigantul software nu a avut până acum o soluție multi-platformă care să livreze o experiență similară indiferent de tipul dispozitivului folosit.

Complet refăcută, noua aplicație Microsoft Defender este concepută pentru utilizatorii care folosesc dispozitive de categorii diferite (PC/Laptop, smartphone sau tablete), eventual, rulând sisteme de operare diferite. Astfel, indiferent de specificul dispozitivului, utilizatorii Microsoft Defender vor fi întâmpinați cu același panou de control, reunind informații despre starea tuturor dispozitivelor atașate respectivului cont Microsoft.

Totuși, funcționalitatea diferă ușor de la o platformă la alta. Spre exemplu, abonații Microsoft 365 Personal și Family nu primesc protecție antivirus pe platformele iOS și iPadOS, deocamdată, aplicația oferind doar protecție de bază împotriva atacurilor informatice (ex. atacuri de tip phishing) și alerte de securitate declanșate pe alte dispozitive. Pe Android, Microsoft Defender oferă atât protecție antivirus, cât și opțiune pentru scanarea și detectarea de cod malițios în aplicațiile instalate. Pe dispozitivele cu platformă Windows, aplicația funcționează mai degrabă ca un panou de control pentru soluția antivirus integrată, Windows Security.

„Extinderea portofoliului nostru de securitate cu Microsoft Defender pentru persoane fizice este progresul natural și interesant în călătoria noastră ca companie de securitate”, spune Vasu Jakkal, vicepreședinte corporativ al securității Microsoft. „Acesta este doar începutul. Pe măsură ce așteptăm cu nerăbdare, vom continua să aducem mai multe protecții împreună sub un singur tablou de bord, inclusiv funcții precum protecție împotriva furtului de identitate și conexiune online sigură.”

Deși, probabil că va părea ca o adiție inutilă pentru utilizatorii experimentați, noua aplicație ar putea fi utilă pentru cei care doresc să protejeze membrii familiei, gestionând mai multe dispozitive într-un panou de control simplu de folosit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult