Microsoft lansează update-ul 21H1 pentru Windows 10. Anunță anularea Windows 10X

19.05.2021
Microsoft lansează update-ul 21H1 pentru Windows 10. Anunță anularea Windows 10X

Microsoft a început lansarea update-ului Windows 10 21H1, primul update important al anului. Totuși, se pare că acesta nu este unul atât de cuprinzător pe cât ne-am fi așteptat, funcționalitățile noi și modificările de interfață pe care le așteptam fiind mai degrabă mutate către actualizarea din toamnă (21H2). Totuși acest update va adăuga câteva noi funcții care îi vor ajuta în special pe cei care lucrează de acasă. Odată cu acest update, Microsoft confirmă și faptul că a renunțat la sistemul de operare Windows 10X.

Windows 10 primește primul update major al anului: 21H1

Utilizatorii de Windows 10 vor primi în următoarele câteva săptămâni noul update Windows 10 May 2021, numit și update-ul 21H1. Numele 21H1 semnifică faptul că este update-ul major din prima jumătate a anului 2021 (H = half, 1 = first, first half = prima jumătate).

Cele trei modificări importante pe care le oferă sunt legate de suportul pentru Windows Hello, îmbunătățiri la nivelul Windows Defender și îmbunătățiri pentru cei care folosesc serviciile interne ale Windows 10 pentru a lucra de acasă pe computerele de la sediu. Iată lista completă de îmbunătățiri:

  • Suport pentru mai multe camere Windows Hello, pentru a putea seta camera externă drept principală când ambele camere sunt prezente.
  • Windows Defender Application Guard primește îmbunătățiri de performanță îmbunătățind viteza de deschidere a documentelor
  • Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC) primește îmbunătățiri de performanța pentru a permite suport pentru scenarii de muncă de la distanță

Windows 10X a fost anulat

Odată cu acest anunț a venit însă și confirmarea celor de la Microsoft referitoare la zvonurile despre soarta sistemului de operare Windows 10X. Se pare că, într-adevăr, compania nu va mai dezvolta această versiune de Windows 10. Sistemul de operare trebuia să fie unul mai „ușor”, care să concureze cu Chrome OS, concentrat pe dispozitive cu două ecrane. În schimb, funcțiile Windows 10X vor fi integrate în sistemul de operare principal.

„După un an de explorare și interacțiune cu clienții, am realizat că tehnologia Windows 10X ar putea fi utilă în mai multe feluri și ar putea servi mai mulți clienți decât ne-am imaginat inițial. Am concluzionat că tehnologia 10X nu ar trebui să fie dedicată doar unei subcategorii de clienți.

De fapt o parte din aceste elemente se reflectă deja în versiunile livrate prin programul Windows Insider, precum noua tehnologie de container pentru aplicații pe care o integrăm în produse precum Microsoft Defender Aplication Guard și îmbunătățirile pentru funcțiile Voice Typing, sau o tastatură touch modernizată, echipată cu butoane de diverse dimensiuni, cu noi sunete, culori și animații.”

surse: TheVerge, ubergizmo

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult