Microsoft lucrează la un soft care prezice comportamentul uman

24.12.2015
Microsoft lucrează la un soft care prezice comportamentul uman

Microsoft dezvoltă un program care va putea prezice viitorul, susţine fusion.net. Jurnaliştii de aici au descoperit online un filmuleţ nelistat cu unul dintre directorii Microsoft care explică felul în care va funcţiona noul soft, informează Mediafax.ro.

În filmuleţ apare Jeff King, senior manager de program în cadrul Microsoft, care vorbeşte despre încercările companiei de a crea un program care prezice comportamentul uman. ”Practic, este vorba despre un software care are capacitatea de a prezice viitorul”, spune King.

Citeşte şi Piaţa de brăţări de fitness şi smartwatch-uri creşte de peste 9 ori în 5 ani

Citeşte şi Huawei se apropie de Samsung şi Apple. În 2015 a vândut 100 de milioane de smartphone-uri

Programul Microsoft ar urma să fie folosit pentru a stabili dacă infractorii eliberaţi din închisoare vor recidiva sau nu în perioada imediat următoare.

Pentru a reuşi să prevadă comportamentul uman, softul va ţine seama de antecedentele subiectului – precum apartenenţa la o bandă infracţională, dacă deţinutul a participat la dezintoxicare, comportamentul lui în închisoare şi multe altele – iar pe baza acestora poate prezice cu o precizie de 91% dacă va recidiva în următoarele şase luni.

Dezvoltarea unui astfel de program nu este surprinzătoare, Microsoft investind foarte mult în ultimii ani în tehnologie predictivă.

Citeşte şi O companie vrea să-şi pună angajaţii să poarte brăţări care să le monitorizeze viaţa zi şi noapte

Citeşte şi DOUĂ profiluri pe Facebook pentru fiecare utilizator. Află care este diferenţa între ele

Citeşte şi LG Nexus 5X review

Citeşte şi Xiaomi Redmi Note 3, lansat oficial

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video