Microsoft modernizează platforma Windows pentru a permite actualizări mai rapide

Microsoft modernizează platforma Windows pentru a permite actualizări mai rapide

Urmând exemplul dat de Android şi iOS, Microsoft schimbă fundamental modul în care livrează actualizări pe dispozitivele cu platformă Windows. Aflat în pregătire de mai mult timp, noul sistem deja implementat pe dispozitivele cu Windows Phone şi consola Xbox One presupune transformarea unor componente esenţiale din sistemul de operare în aplicaţii separate care să poată fi actualizate individual.

O primă etapă din această schimbare au fost şi pachetele Windows 8.1 şi Windows 8.1 Update, lansate de Microsoft pentru a aduce rapid funcţii noi unui sistem de operare deja lansat. Similar, funcţii noi au fost introduse şi de patch-urile lunare pentru Internet Explorer.

Microsoft modernizează platforma Windows pentru a permite actualizări mai rapide

În paralel, Microsoft livrează actualizări pentru consola Xbox One cu o rapiditate impresionantă, funcţii noi şi patch-uri de securitate fiind adăugate uneori la doar 2-3 zile după ce au fost finalizate, cadenţa extrem de rapidă fiind nemaiîntâlnită până acum la echipa din Redmond. „Putem crea şi trimite cod nou către membrii echipei de testare, iar modul în care este proiectat sistemul Xbox One ne permite să lansăm aceste actualizări imediat ce sunt gata”, explică Richard Irving – şeful echipei responsabilă cu furnizarea de actualizări pentru consola Xbox One.

Chiar dacă furnizarea de actualizări pentru milioane de console care folosesc aceeaşi platformă hardware nu prea se compară cu actualizarea unui sistem de operare gândit să ruleze pe o mulţime de configuraţii diferite, Microsoft ar trebui să poată păstra cadenţa demonstrată deja la consola Xbox One mulţumită schimbărilor aduse în structura următoarei versiuni Windows. Mai multe detalii vom afla probabil la finalul acestei luni, când Microsoft va prezenta ediţia Technical Preview a viitorului Windows 9.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult