Microsoft va prezenta Windows 9 Technical Preview pe 30 septembrie

Microsoft va prezenta Windows 9 Technical Preview pe 30 septembrie

Microsoft a confirmat ieri seară zvonurile care afirmau că viitorul Windows 9 va fi prezentat undeva la sfârşitul acestei luni sau începutul lunii viitoare şi a anunţat că evenimentul oficial va avea loc pe data de 30 septembrie.

Cea mai aşteptată noutate este prezentarea versiunii Technical Preview şi a noutăţilor din viitorul Windows 9, data lansării versiunii finale a acestuia urmând să fie anunţată, cel mai probabil, tot în cadrul acestui eveniment. În acest moment, informaţiile neoficiale susţină că Windows 9 va fi lansat undeva în primăvara anului viitor.

Informaţii despre viitorul Windows 9 au apărut deja în câteva rânduri. Printre cele cunoscute în acest moment se numără optimizarea interfeţei tradiţionale desktop pentru a deveni mai atractivă pentru utilizatorii vechilor Windows 7 sau XP, un buton şi un meniu Start care vor păstra totuşi şi fragmente de Modern UI, un centru pentru notificări, suport nativ pentru desktop-uri virtuale şi altele. Zvonurile vorbesc şi despre integrarea serviciilor Cortana şi Wi-Fi Sense, dar toate surprizele pe care Microsoft le pregăteşte vor fi dezvăluite oficial abia la finalul acestei luni.

Deşi a adus multe îmbunătăţiri, Windows 8 nu a fost pe placul utilizatori tradiţionali de tastatură şi mouse deoarece mediul tactil Modern UI nu a fost prea bine optimizat pentru aceste sisteme de control chiar dacă Microsoft a încercat să îmbunătăţească situaţia la Windows 8.1 şi Windows 8.1 Update 1. În acest moment, Windows 8 şi Windows 8.1 au o cotă de piaţă cumulată de 13,37 procente, mult sub cota de piaţă Windows 7, care îşi adjudecă 51,21 procente, şi chiar sub cota de 23,89 procente a venerabilului Windows XP.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News