Microsoft nu va mai semna drivere noi pe Windows 7 și 8

30.10.2020
Microsoft nu va mai semna drivere noi pe Windows 7 și 8

Microsoft a făcut eforturi mari pentru a încerca să convingă utilizatorii să abandoneze versiunile mai vechi de Windows precum 7 sau 8 pentru Windows 10. Totuși cea mai recentă mișcare a sa ar putea să fie cea mai eficientă, întrucât dispozitivele noi care vor fi lansate începând cu anul viitor nu vor mai putea integra drivere compatibile cu vechile sisteme de operare. Începând cu data de 1 iulie 2021, Microsoft nu va mai semna automat drivere pentru dispozitive care să funcționeze pe alte sisteme de operare în afară de Windows 10.

Microsoft va semna rapid drivere doar pe Windows 10

În prezent, cei care produc dispozitive compatibile cu sistemul de operare Windows au opțiunea de a semna drivere pentru a fi acceptate de sistemele de operare de la Microsoft „la grămadă”. Această opțiune se numește Cross Signing și asigură că odată ce au fost semnate cu certificate digitale de la Microsoft, acestea funcționează pe Windows 7, 8, 8.1 și 10 și chiar diverse versiuni derivate de Windows Server.

În timp ce doar pentru Windows 10 există un procedeu simplu de semnare a driverelor, pentru sistemele mai vechi, Microsoft va cere o analiză mai complexă de testare pentru semnare: WHQL. Multe drivere nu pot însă trece de aceste teste, prin natura lor și natura dispozitivelor pentru care sunt făcute, în timp ce procesul este mai anevoios. Așa că mulți dezvoltatori de hardware vor înceta cel mai probabil să își bată capul cu suportul oficial pentru sisteme de operare mai vechi, urmând să lanseze doar drivere noi pentru Windows 10.

Având în vedere că Windows 8.1 și Windows Server 2012 R2 sunt încă sub suport oficial de la Microsoft până în 2023, este greu de înțeles de ce Microsoft dorește să limiteze accesul utilizatorilor la drivere noi.

sursa: OSR

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult