Microsoft Office 2007: cum aduci înapoi meniurile clasice

09.03.2009
Microsoft Office 2007: cum aduci înapoi meniurile clasice

Noua interfaţă din Microsoft Office 2007 este, cum spune zicala, pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Mie personal îmi place, per ansamblu. Am la un singur click distanţă funcţiile pe care le folosesc în mod frecvent. Doar când trebuie să apelez la o funcţie pe care nu o utilizez foarte des, o localizez mai greu. În general însă, îmi place interfaţa din Microsoft Office 2007. Sunt sigur totuşi că nu toţi utilizatorii au avut experienţe plăcute cu noua interfaţă. Ba chiar sunt convins că, din această cauză, unii au rămas la Microsoft Office 2003.

Dacă faci parte din categoria celor care nu se împacă cu aşa-numitul ribbon, din Microsoft Office 2007, îţi vând un pont: poţi folosi această versiune şi totodată să ai meniurile clasice din versiunile anterioare.

Microsoft Office 2007

Meniuri pentru toată lumea

Tot ce ai de făcut este să instalezi un addon pentru Microsoft Office 2007. Se numeşte UBitMenu, este gratis, mic (359 KB) şi extrem de uşor de instalat. Pentru a-l descărca apasă butonul din josul aceste pagini.

Microsoft Office 2007

Kit-ul de instalare pentru UBitMenu se numeşte UBitMenuSetupUK.exe, iar instalarea propriu-zisă presupune simpla executare a fişierului şi două-trei click-uri. Nu trebuie să configurezi nimic, meniurile vor fi activate automat.

Cu acest addon instalat, când vei deschide un program din suita Microsoft Office 2007 (Microsoft Word 2007, Microsoft Excel 2007) vei observa o nouă secţiune în cadrul ribbon-ului, numită sugestiv, Menu. Aici vei regăsi toate meniurile şi butoanele care îţi sunt atât de familiare din versiunile anterioare de Microsoft Office.

Microsoft Word 2007 cu meniuri clasice

Addon-ul UBitMenu a fost scanat cu Avira AntiVir Personal şi testat în Microsoft Office 2007. Fişierul este curat, iar instalarea acestuia nu periclitează buna funcţionare a suitei office de la Microsoft.

Microsoft Office 2007

Urmărește Go4IT.ro pe Google News