Microsoft Office, disponibil acum şi în Windows Store

15.06.2017
Microsoft Office, disponibil acum şi în Windows Store

Deşi a listat oferta de aplicaţii Office în Windows Store, Microsoft nu permitea până acum descărcarea şi actualizarea aplicaţiilor direct din magazinul de aplicaţii Windows.

Simultan cu lansarea noii game de portabile Surface Laptop cu sistem de operare Windows 10 S, aplicaţiile din suita Microsoft Office ca Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access şi Publisher sunt disponibile de acum şi în Windows Store, de unde pot fi descărcate şi instalate fără complicaţiile folosirii unui disc de instalare, sau introducerea cheii de licenţă. De altfel, Microsoft încearcă să convingă şi alţi dezvoltatori să-şi aducă portofoliul de aplicaţii pentru PC-uri desktop în Windows Store, după ce anterior a eşuat în a face din acesta un ecosistem rezervat exclusiv aplicaţiilor optimizate pentru ecrane touch, compatibile cu sistemul Windows 8 şi Windows 10. Pentru scopul propus, Microsoft pune la dispoziţia dezvoltatorilor setul de unelte Centennial Desktop Bridge tool, care înlesneşte migrarea aplicaţiilor desktop la noul Windows Store.

Restricţionate la aplicaţii din Windows Store, dispozitivele echipate cu sistemul de operare Windows 10 S vor beneficia cel mai mult de includerea suitei Microsoft Office. Totuşi, există indicii cum că versiunea Microsoft Office descărcată din Windows Store vine cu o serie de limitări, aceasta fiind disponibilă doar în ediţie pe 32 biţi ce nu suportă folosirea modulelor COM add-in. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult