Microsoft Office pentru Android primeşte funcţii noi pentru productivitate la purtător

17.03.2016
Microsoft Office pentru Android primeşte funcţii noi pentru productivitate la purtător

Versiunile pentru Android ale aplicaţiilor Microsoft Office au fost actualizate cu funcţii noi, împrumutate din suita software de pe PC. Acestea pot asigura acum productivitate mobilă cu mai puţine piedici, riscul de a pierde documente scăzând, în timp ce colaborarea pentru anumite proiecte este acum posibilă chiar şi atunci când utilizatorii sunt departe de un computer.

Cele trei aplicaţii, Word, Excel şi PowerPoint pot acum să salveze automat documentele la anumite intervale de timp. Această funcţie poate salva progresul făcut în documente în cazul în care aplicaţia se închide, dispozitivul se blochează sau dacă acesta rămâne fără baterie. Totodată, colaborarea între utilizatorii de Office în timp real este acum posibilă şi pe mobil. Orice document din cloud poate fi acum editat în timp real de oriunde, fie folosind suita software pentru PC, versiunile pentru mobil sau aplicaţiile Office din interfaţa web.

Nu în ultimul rând, cele trei aplicaţii de productivitate au primit capabilitatea de a salva versiuni multiple ale aceluiaşi proiect. În cazul în care modificările aduse la un document nu oferă rezultatele dorite, există opţiunea de a te întoarce la o versiune anterioară a acestuia. Powerpoint a primit însă o funcţie în plus faţă de celelalte componente Office, varianta sa pentru tablete integrând un nou „designer mode”. Acesta oferă posibilitatea de a adăuga o fotografie şi un template în jurul său, care se va asorta automat din punct de vedere cromatic.

Actualizările pentru cele trei aplicaţii au fost deja lansate şi urmează să ajungă către toţi utilizatorii în zilele care urmează. Pentru a forţa update-ul, accesaţi Google Play Store şi verificaţi tab-ul cu actualizări din meniul „aplicaţiile mele”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult