Pachetul Microsoft Office, gratuit pentru tablete şi PC-uri de mici dimensiuni

Pachetul Microsoft Office, gratuit pentru tablete şi PC-uri de mici dimensiuni

După ce a lansat ediţia Windows 8.1 with Bing, disponibilă gratuit producătorilor de tablete şi PC-uri de mici dimensiuni, gigantul american plusează cu o versiune Microsoft Office gratuită pentru dispozitive cu Windows 8, prevăzute cu ecran de 10.1˝ sau mai mic.

Prin decizia luată, Microsoft aduce Windows la egalitate cu platforme Android şi iOS, pentru care au fost lansate deja versiuni Office, având majoritatea funcţiilor de bază disponibile gratuit. Similar, versiunea Microsoft Office pentru Windows va necesita un abonament Office 365 doar dacă dorim să beneficiem şi de funcţiile avansate de editare a documentelor.

Pachetul Microsoft Office, gratuit pentru tablete şi PC-uri de mici dimensiuni

˝Pe baza cercetărilor noastre, am decis să clasificăm orice dispozitiv cu ecran de 10.1˝ sau mai puţin la categoria dispozitive mobile, în idea că probabil acesta este folosit în timpul deplasărilor, când nu avem acces la un PC  de mărime normală, sau Mac. Aceste dispozitive probabil nu dispun de mouse şi tastatură, navigarea şi editarea documentelor fiind realizată exclusiv prin interfaţa touch˝, spunea vicepreşedintele Microsoft, Kirk Koenigsbauer, într-o postare pe blog. Altfel spus, achiziţionarea unei licenţe Office 365 doar pentru folosirea cu un dispozitiv secundar nu se justifică din moment ce, probabil,  am plătit deja pentru folosirea sa pe PC.

Între timp, gigantul software lucrează la o nouă versiune Office destinată platformei Windows, mai bine optimizată pentru dispozitive cu ecran tactil. Aceasta va fi lansată simultan cu pachetul standard Office 2016, adresat PC-urilor tradiţionale cu mouse şi tastatură.

Motivat de nevoia pentru extinderea cotei de piaţă în sfera tabletelor şi alte dispozitive de mici dimensiuni, Microsoft a oferit deja abonamente gratuite pe 1 an la pachetul Office 365. Din păcate limitarea versiunii gratuite Windows 8.1 with Bing la dispozitive cu ecran mai mic de 9˝ a restrâns accesul utilizatorilor la această promoţie. Deşi criteriile de eligibilitate nu se modifică deocamdată, Microsoft promite că va încheia şi acorduri individuale cu producători hardware mari şi mici. Un prim exemplu este acordul semnat deja cu Samsung, permiţând includerea pachetelor Microsoft OneNote şi OneDrive pe telefoanele din seria Galaxy S6.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult