Microsoft opreşte suportul tehnic gratuit pentru Windows 7

Microsoft opreşte suportul tehnic gratuit pentru Windows 7

Windows 7 a fost un mare succes pentru Microsoft şi continuă să fie cel mai popular sistem de operare din lume, însă începând de astăzi, 13 ianuarie, compania începe să renunţe la suportul gratuit pentru acesta. Acesta este începutul sfârşitului pentru această versiune de Windows, întrucât suportul complet pentru consumatori este programat să înceteze pe 14 ianuarie 2020.

Aproximativ 55% dintre computerele din toată lumea au o versiune de Windows 7 instalată. Deşi renunţă la suportul tehnic gratuit, Microsoft va oferi până în 2020 ajutor celor care au nevoie, însă contra cost. De asemenea, actualizările din viitor pentru Windows 7 nu vor mai adăuga funcţionalitate nouă, ci vor fi lansate doar pentru a corecta probleme în experienţa utilizatorilor sau de securitate. Cei care au o licenţă de Windows 7 nu ar trebui să se îngrijoreze, întrucât aceste update-uri vor fi lansate în continuare în următorii cinci ani.

Varianta pentru sisteme integrate precum echipamente din cadrul companiilor (servere, bancomate, etc.) va primi suport din partea Microsoft pe termen nedeterminat. Cei care doresc un sistem de operare cu suport tehnic gratuit, pot opta în acest moment pentru Windows 8.1 sau mai pot aştepta câteva luni până la lansarea noului Windows 10.

Este îmbucurător însă faptul că Windows 7 are o viaţă garantată până în 2020, când probabil vom avea pe piaţă chiar şi urmaşul încă nelansatului Windows 10. Probabil că până când Windows 7 va fi total abandonat, Microsoft va renunţa la acest model de lansare periodică a variantelor de Windows majore, optând pentru oferirea unui software în continuă evoluţie, fără termen de expirate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult