Microsoft permite acum și adăugarea de conturi Gmail în clientul Outlook for Windows

08.04.2023
Microsoft permite acum și adăugarea de conturi Gmail în clientul Outlook for Windows

Deschizând calea pentru transformarea clientului Outlook for Windows într-o soluție universală pentru administrarea conturilor email, Microsoft deschide aplicația către utilizatorii Gmail, iar în curând și pentru utilizatorii iCloud și Yahoo.

Departe de a mai fi o alegere populară pentru publicul tânăr, Yahoo încă este folosit de cei care au făcut „cunoștință” cu internetul pe vremea când Messenger era sinonim cu Yahoo și nicidecum Facebook. Despre conturile Gmail și iCloud nu are rost să mai vorbim, acestea fiind practic indispensabile oricărui utilizator de Android, respectiv iOS. Prin urmare, este o mișcare strategică pentru Microsoft să le aducă pe toate sub umbrela propriului serviciu Outlook, mai ales în contextul în care cel din urmă a rămas mai mult ca o soluție de nișă pentru utilizatorii care folosesc în mod direct produsele Microsoft, eventual, în interes de serviciu.

Opțiunea de a-ți adăuga contul de email preferat transformă, practic peste noapte, aplicația Outlook for Windows într-un competitor puternic pe nișa serviciilor email destinate consumatorilor. Până acum, aplicația a putut fi asociată doar adreselor email asociate conturilor Microsoft, folosite în scop personal sau de serviciu.

La fel ca și clientul Gmail nativ, Outlook for Windows oferă funcții avansate precum compunerea predictivă a mesajelor, opțiune pentru includerea de sondaje în email-urile trimise, rechemarea mesajelor pentru care ai apăsat butonul Send (în limita a 10 secunde), conectare la apeluri Skype sau Teams direct din aplicație, integrare Google Calendar, etc.

Microsoft a enumerat și câteva funcții disponibile în curând, cum ar fi mai multe opțiuni vizuale și de personalizare, o nouă interfață pentru calendar, suport offline și suport nativ pentru tipul de fișier ICS.

Momentan, versiunea Outlook for Windows cu suport pentru conturi email non-microsoft se află la etapa de testare. Utilizatorii înrolați în programul Windows Insiders pot accesa noua versiune Outlook, din cadrul aplicației Windows Mail, activând mesajul „Încercați noul Outlook” din colțul dreapta-sus a ecranului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult