Microsoft pregăteşte Windows 8 RTM (versiunea finală)

26.06.2012
Microsoft pregăteşte Windows 8 RTM (versiunea finală)

Windows 8 este gata să treacă la stadiul RTM (Release To Manufacturing), ceea ce înseamnă că sistemul de operare a ajuns la forma finală de prezentare şi nu va mai primi modificări importante până la evenimentul oficial de lansare, programat să aibă loc în această toamnă.

Microsoft pregăteşte versiunea RTM de Windows 8

Windows 8 RTM primeşte un număr de revizie intern ce începe de la 8500 şi va fi gata de livrare către marii integratori OEM la începutul lunii iulie.

Printre altele, Kit-ul final de instalare pentru Windows 8 este aşteptat să vină fără tema de interfaţă Aero Glass, responsabilă pentru celebrele ferestre transparente din Windows 7 şi Vista. Altfel spus, interfaţa clasică din Windows 8 va fi mai puţin atrăgătoare din punct de vedere estetic, dar şi un pic mai rapidă decât cea din Windows 7. Dacă nimic nu se schimbă pe ultima sută de metri, Windows 8 nu va avea butonul Start Menu şi meniul aferent în interfaţa clasică, funcţionalitatea acestuia fiind preluată de noul ecran de start realizat în stilul interfeţei Metro.

Windows 8 Start Screen

Microsoft plănuieşte lansarea publică a sistemului de operare Windows 8 pentru jumătatea lunii octombrie, urmată către sfârşitul aceleiaşi luni de lansarea sistemului Windows Phone 8, destinat următoarei generaţii de telefoane inteligente cu platformă Windows Phone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult