Microsoft pregătește Windows Copilot, un asistent AI bazat pe tehnologiile ChatGPT

24.05.2023
Microsoft pregătește Windows Copilot, un asistent AI bazat pe tehnologiile ChatGPT

Integrat direct cu taskbar-ul Windows, Copilot va putea răspunde la întrebări scrise sau rostite în limbaj natural, îndeplinind diverse sarcini și oferind soluții la probleme uzuale.

Spre deosebire de Bing Chat și alte servicii bazate pe generative AI, modul în care Windows Copilot este integrat cu sistemul de operare și aplicațiile Microsoft face posibilă îndeplinirea a tot felul de sarcini. Spre exemplu, utilizatorii vor putea cere asistentului Copilot să găsească o anume setare Windows și să aducă meniul relevant pe ecran. Ba chiar, vei putea cere AI-ului să facă anumite lucruri în locul tău, cum ar fi ajustarea luminozității ecranului sau volumul sonor, diagnosticarea conexiunii la rețea și pornirea unei aplicații prin simpla rostire a numelui.

În aplicații suportate, cum ar fi Microsoft Word, vei putea solicita AI-ul Copilot pentru activități destul de complexe. Spre exemplu, generarea unui rezumat cu ideile prezentate în documentele prea lungi.

La fel ca rivalul Google Assistant, Windows Copilot va putea răspunde și la întrebări care nu au neapărat legătură cu Windows sau aplicațiile instalate. Spre exemplu, oferind informații despre rutele de transport în comun sau bilete de avion. De asemenea, Microsoft încurajează dezvoltatorii să creeze pluginuri care să extindă funcționalitatea Copilot, totodată anunțând că va include plugin-uri ChatGPT și Bing.

Windows Copilot va putea fi accesat dintr-un buton ce adăugat în taskbar-ul Windows. Interfața ia forma unui sidebar care rămâne deschis atât timp cât ai nevoie de ajutorul oferi de AI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult