Microsoft ajustează Bing Chat pentru a răspunde la mai multe întrebări

10.04.2023
Microsoft ajustează Bing Chat pentru a răspunde la mai multe întrebări

Bazat pe tehnologiile ChatGPT, Bing Chat a fost vizat de aceleași „capcane”, având tendința de a devia de la subiectul discutat și participa la conversații în contradictoriu. Fără soluții imediate, Microsoft a introdus filtre automate pentru detecția ci blocarea interogărilor Bing Chat pe termeni sau subiecte controversate, nemulțumind astfel foarte mulți utilizatorii care nu abuzau în mod intenționat de limitele tehnologiilor actuale.

Cea mai recentă actualizare, numită Bing Chat v98, adresează problema în două etape, prima vizând diminuarea cazurilor în care Bing refuză direct să răspundă la solicitarea primită. Spre exemplu, interogările care vizează analizarea/generarea de cod executabil. A doua ajustare vizează evitarea situațiilor când Bing evită/oprește discuțiile pe teme sensibile, cum ar fi cele cu conotații rasiste, sau pe teme sexuale. Fără a susține că rezolvă în mod definitiv problema, Microsoft precizează că noua versiune Bing va reduce numărul de răspunsuri refuzate, asigurând totodată că interogările acceptate nu sunt problematice pentru companie.

O altă ajustare vizează creșterea nivelului de angajament față de utilizatori. Altfel spus Bing Chat va deveni mai prietenos, chiar dacă nu neapărat mai folositor în privința răspunsurilor oferite.

În propria apărare, Microsoft susține că mare parte din intriga stârnită în jurul răspunsurilor Bing nu tocmai potrivite a fost rezultatul folosirii serviciului în așa numitul Creative Mode, special creat pentru a „relaxa” în scop creativ limitele algoritmilor de inteligență artificială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult