Microsoft prevede 500 milioane de utilizatori Windows 8 în 2013

23.05.2012
Microsoft prevede 500 milioane de utilizatori Windows 8 în 2013

Într-un discurs ţinut de CEO-ul Microsoft, Steve Balmer, acesta a dezvăluit estimările companiei pentru Windows 8, cu privire la cifrele de vânzări anticipate până la finalul anului 2013.

Microsoft prevede 500 milioane de utilizatori Windows 8 în 2013

După ce a afirmat că până la încheierea acestui an vor fi vândute mai mult de 350 milioane sisteme PC echipate cu Windows 7, Steve Ballmer a dat şi unele predicţii despre succesorul său, Windows 8. Microsoft plănuieşte lansarea noii versiuni Windows înainte de finalul acestui an şi estimează că până la 500 milioane de utilizatori vor ajunge să folosească un PC sau tabletă cu Windows 8 la doar un an după lansarea acestuia.

Tabletă cu Windows 8

În discursul său, Ballmer a vorbit şi despre o „renaştere a sistemului de operare Microsoft Windows”, într-o lume în care tabletele şi alte dispozitive mobile ameninţă să detroneze PC-ul desktop şi sistemele laptop tradiţionale.

Tot cu această ocazie, CEO-ul Microsoft a dezvăluit existenţa unei versiuni pentru Windows 8 a clientului Skype, ce ar putea fi inclusă cu ediţia Windows 8 Release Preview, aşteptată la începutul lunii iunie. Cât despre noua industrie cloud computing, Ballmer apreciază că în câţiva ani vor rămâne doar câteva companii care să domine întreaga industrie – Microsoft fiind cu siguranţă una dintre acestea – urmând ca dezvoltatorii software să-şi concentreze eforturile asupra acestor platforme, divizate în funcţie de ecosistemul căruia li se adresează: Windows, Apple, sau diverse forme de Linux.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult