Microsoft recomandă dezinstalarea acestei actualizări care duce la blocarea aplicațiilor

10.05.2022
Microsoft recomandă dezinstalarea acestei actualizări care duce la blocarea aplicațiilor

Parte din șirul nesfârșit de actualizări Windows care promit ceva și fac cu totul altceva, actualizarea numită KB5012649 este o recunoscută chiar și de Microsoft drept cauză pentru crash-uri în aplicații.

Potrivit investigațiilor independente, patch-ul cere din fericire a fost propus ca și actualizare opțională induce numeroase incompatibilități cu aplicații uzuale pentru PC, singura rezolvare posibilă imediat fiind îndepărtarea sursei problemelor. Vestea proastă este că remediul implică acțiunea directă a utilizatorilor, căutarea în lista de actualizări Windows și în cele din urmă dezinstalarea respectivului patch nefiind chiar atât de ușoară.

Actualizarea lansată pe 25 aprilie a venit ca un patch cumulativ destinat sistemului Windows 11, încorporând numeroase remedii pentru probleme mai mult sau mai puțin importante, identificate în mod sec folosind descrierea ”Probleme cunoscute”. Însă interacțiunile cauzate au fost oricum, numai simple nu. Odată aplicat, patch-ul putea cauza unele aplicații .Net Framework 3.5 să nu mai funcționeze.

Microsoft spune: „Aplicațiile afectate folosesc anumite componente opționale în .NET Framework 3.5, cum ar fi componentele Windows Communication Foundation (WCF) și Windows Workflow (WWF). .Net Framework este omniprezent în Windows și este folosit de diverși dezvoltatori de aplicații ca bază de cod pe care îl poate folosi. Unele dintre aceste aplicații se vor bloca acum sau nu se vor deschide cu această actualizare instalată.

Această actualizare este disponibilă numai pentru utilizatorii care au instalat deja versiunea Windows 11 21H2 (cea mai recentă).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult