Microsoft Store va lista și magazine rivale de aplicații, precum Epic Games Store

29.09.2021
Microsoft Store va lista și magazine rivale de aplicații, precum Epic Games Store

Dezvoltatorul Windows a decis să relaxeze controlul asupra Microsoft Store, încurajând competiția să-și listeze acolo propriile magazine de aplicații.

Asta înseamnă că în curând vom putea descoperi și instala aplicații furnizate de terțe magazine de aplicații, precum Epic Games Store, pornind de la o simplă vizită în magazinul implicit de aplicații din Windows 10 sau Windows 11. Microsoft promite dezvoltatorilor că nu va solicita o cotă din veniturile realizate prin vânzarea de aplicații, folosind Microsoft Store ca platformă de legătură pentru accesarea propriului magazin de aplicații.

Microsoft Store Epic Games Store

Totodată, compania a relaxat și politicile impuse dezvoltatorilor de browsere web, permițând și listarea acelora care folosesc motoare de randare non-Microsoft, precum Opera și Yandex Browser, în ideea de a oferi mai multe alternative la Microsoft Edge. Însă cel mai probabil, măsura nu va influența prea mult afinitatea utilizatorilor pentru Chrome și Firefox, oricum preferate în detrimentul browserului Edge.

Deși adăugarea Epic Games Store sub Microsoft Store este promisă ”peste câteva luni”, Microsoft nu face nici o mențiune despre Steam, GOG, sau alte platforme cunoscute de jocuri.

Microsoft Store Opera

Cert este că Microsoft face tot ce poate pentru a demonstra că nu este ca Apple sau Google, acceptând taxe mai mici pe vânzările de aplicații și chiar găzduirea de magazine terțe care vin cu propriul sistem de plăți, care nu poate fi taxat. Astfel, magazinele terțe de aplicații vor putea fi descoperite cu o simplă căutare după numele acestora (ex. Epic Games Store) și instalate direct din Microsoft Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult