Microsoft Teams va afișa „bule de chat” după modelul Facebook

12.04.2021
Microsoft Teams va afișa „bule de chat” după modelul Facebook

Curând, vei putea urmări sesiunile de discuții Microsoft Teams și fără accesezi direct ecranul de chat.

Microsoft țintește simplificarea modului în care participanții la sesiuni Microsoft Teams comunică folosind apeluri video, de voce, sau mesaje text, echipând aplicația de mobil cu suport pentru bule de chat. Prin intermediul acestora, utilizatorii vor putea vedea ce tastează ceilalți participanți fără a fi nevoie să acceseze ecranul de chat.

Microsoft Teams

Noile bule de chat vor apărea pe ecranul tuturor participanților la întâlniri pe Microsoft Teams, oferind o modalitate facilă de a vedea ce tastează oamenii în timpul unei întâlniri. În forma actuală, trebuie să deschizi manual fereastra de chat pentru a vedea schimburile de mesaje dintre participanți, cu dezavantajul întreruperii activității pe care o desfășurai deja. Mai departe, trebuie să comuți manual înainte și înapoi între fereastra de chat și alte elemente, cum ar fi lista participanților.

Potrivit descrierii atașate pachetului Microsoft 365 „chat-urile trimise în timpul unei întâlniri Teams vor apărea pe ecranele tuturor participanților la întâlnire, făcând conversația mai centrală pe subiectul discutat”.

Deși a fost anunțată de Microsoft încă din luna iulie 2020, noua funcționalitate va fi disponibilă oficial abia din luna mai 2021.

Lansată anul trecut și în versiune pentru mobil, platforma Microsoft Teams a devenit una dintre cele mai atractive și ușor de folosit soluții pentru apeluri video de grup, dezvoltatorul Windows scoțând aproape toate limitele de care te lovești la folosirea altor platforme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult