Microsoft testează din nou afișarea de reclame în interfața File Explorer pe Windows 11

15.03.2022
Microsoft testează din nou afișarea de reclame în interfața File Explorer pe Windows 11

Microsoft are obiceiul ca din când în când să încerce să revină la anumite practici care au fost deja criticate și respinse de către utilizatori, în speranța că noua metodă de afișare a reclamelor intruzive în cadrul sistemului de operare va trece neobservată. Recent, într-o versiune de test din programul Insiders pentru Windows 11, compania a început să afișeze reclame direct în File Explorer, aplicația implicită pentru navigarea prin fișierele locale ale computerului.

Reclamele apar chiar în File Explorer pe Windows 11

Conform Bleeping Computer, anumiți utilizatori au început să vadă reclame în Explorer, deasupra conținutului afișat. În cazul de față, Explorer încuraja utilizatorii să încerce Microsoft Editor, o extensie pentru aplicațiile de tip Office ale companiei, care poate oferi corectură în timp real pentru textul scris. Acesta este un software mai avansat decât cel integrat în Office implicit, care caută greșeli ortografice. Editor este un software care poate să rescrie fraze prin corectarea contextului pentru a fi corect din punct de vedere gramatical, dar și pentru a evita exprimarea banală.

Este interesant însă că Microsoft încă încearcă să facă asta, după ce a încercat ceva similar în 2017, în perioada în care Windows 10 era încă un software nou. Atunci, compania încerca să convingă utilizatorii să folosească serviciile OneDrive, Office 365 și variantele web ale Office, afișând reclame pentru acestea tot în File Explorer, într-o manieră similară.

Window 11 File Explorer ads

De altfel, meniul de Start a fost la rândul său folosit ca panou pentru afișarea de reclame, încurajând utilizatorii să folosească browser-ul Microsoft Edge atunci când căutau să deschidă alte browser-e prin funcția de căutare.

Este interesant însă că este clar că Microsoft doar „testează” apele, întrucât nu a împins astfel de reclame către versiunea finală a sistemului de operare Windows 11. De asemenea, nu toți utilizatorii care folosesc versiunile Insiders primesc astfel de reclame în interfață.

sursa: Bleeping Computer

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult