Microsoft testează o nouă interfață ALT-TAB pentru Windows 11

07.01.2022
Microsoft testează o nouă interfață ALT-TAB pentru Windows 11

Microsoft pregătește „revigorarea” experienței ALT-TAB din Windows 11 prin afișarea unei interfețe care să asiste comutarea între aplicațiile recent folosite, după modelul Android.

În forma actuală, meniul ALT-TAB ia forma unei liste afișată pe întreg ecranul, introdusă pe vremea sistemului de operare Windows 8 și moștenită de următoarele două versiuni Windows. Deși permite gruparea ferestrelor de aplicații pe mai multe rânduri, folosind întreg spațiul de afișare disponibil cu noile monitoare de rezoluție/diagonală mare, actualul meniu ALT-TAB este totuși prea intrusiv, acoperind în mod nejustificat desktop-ul Windows cu un efect de blur mult prea agresiv.

În noua formă de prezentare, comanda ALT-TAB va afișa aplicațiile recente într-o listă mult mai condensată, miniaturile aplicațiilor apărând într-o listă orizontală ușor de parcurs. Totodată efectul de blur este limitat doar la fundalul listei respective, fără a distrage atenția de la desktop-ul Windows și activitatea desfășurată.

 

Rămâne de căzut dacă și noua versiune ALT-TAB va păstra optimizările aduse „cu dedicație” de Microsoft, cum ar fi afișarea individuală a tab-urilor deschise cu browser-ul Edge. Ce-i drept, Microsoft a oferi același avantaj și rivalului Chrome. Astfel, dacă ai 3 tab-uri deschise în Chrome, acestea vor fi afișate individual pe lângă celelalte ferestre ale aplicațiilor deschise.

Din păcate, pentru a beneficia de noua versiune ALT-TAB este nevoie să te înrolezi în programul de testare Windows Insiders, respectiv să instalezi cel mai recent build de testare Windows 11.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult