Microsoft testează o nouă versiune Windows Ink, care îți permite să scrii de mână în orice câmp text

15.06.2023
Microsoft testează o nouă versiune Windows Ink, care îți permite să scrii de mână în orice câmp text

Curând, vei putea folosi Windows Ink pentru a scrie de mână în orice căsuță text intenționată pentru interacțiune cu tastatura, Microsoft eliminând majoritatea limitărilor vizând folosirea stylus-ului în aplicații Windows.

Curând, tabletele cu sistem de operare Windows vor putea funcționa într-un mod mult mai asemănător rivalelor iPad și tablete Samsung cu S Pen, permițând utilizatorilor să scrie de mână în orice câmp text. Anterior, conversia scrisului de mână era disponibilă doar în anumite aplicații software (ex. OneNote), care ofereau o casetă specială pentru notițe scrise cu stylus-ul.

Pe lângă recunoașterea îmbunătățită a textului scris de mână, noua versiune Ink aduce și o comandă scratch-out pentru ștergerea/refacerea greșelilor de ortografie. Doucamdată, Microsoft a activat noua versiune Windows Ink doar pentru versiunea US English a serviciului, mai multe limbi urmând să fie adăugate pe parcurs.

Disponibilă începând cu Windows 11 Preview Build 23481, noua versiune Windows Ink poate fi accesată doar un grup restrâns de utilizatori incluși în grupul de testare, semn că tehnologia este la un stadiu mai degrabă timpuriu și predispusă la diverse bug uri.

Între timp, pentru utilizatorii care nu sunt înrolați în canalul Windows 11 preview, Microsoft a distribuit patch-ul KB5027231, aducând versiunii oficiale de Windows 11 noutăți precum suport pentru dispozitive Bluetooth LE, recunoașterea și notificări pentru codurile 2FA, noi setări specifice USB4, design îmbunătățit pentru widget-uri și icon-uri animate în Taskbar pentru secțiunea cu starea vremii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult