Milioane de dispozitive cu Android pierd astăzi accesul la servicii Google

27.09.2021
Milioane de dispozitive cu Android pierd astăzi accesul la servicii Google
Foto: Shutterstock

Dispozitivele care rulează o versiune de Android veche de 11 ani vor pierde astăzi accesul la servicii Google precum YouTube, Gmail sau Maps.

Sunt afectate toate dispozitivele care rulează Android 2.3.7 sau o versiune mai veche a platformei.

Android 2.3 „Gingerbread” este un sistem de operare care a debutat în decembrie 2010, iar Google renunță la suport din rațiuni de securitate.

Potrivit datelor din Android Studio, procentul dispozitivelor active cu Android care folosesc această versiune este de aproximativ 0,2%. Astfel, dacă ținem cont de faptul că sunt, la nivel mondial, 3 miliarde de dispozitive cu Android aflate în uz, avem câteva milioane de dispozitive cu Android 2.3.7 sau o versiune mai veche încă active. Majoritatea acestora sunt în statele emergente sau sărace.

Potrivit Statcounter, cea mai populară versiune a sistemului de operare dezvoltat de Google este, în momentul de față, Android 10, cu o cotă de piață de 31,84%. Urmează Android 11 (26,79%) și Android 9 (15,9%). Cea mai veche versiune care încă apare în graficele firmei de cercetare este Android 5.1, cu o cotă de piață mai mică de 4%.

Cei care încă au dispozitive foarte vechi vor primi erori atunci când vor încerca să se autentifice în servicii Google după 27 septembrie. Unele platforme oferite de companie, precum Gmail, vor continua să funcționeaze din browser după această dată.

Sursa: Google

CITEȘTE ȘI:

S-au împlinit 13 ani de la lansarea primului telefon cu Android: T-Mobile G1

Google anunță noi funcții Android care vor fi disponibile pentru toată lumea

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult