MIUI 12.5 Enhanced promite reducerea cu 15% a consumului bateriei și performanțe mai consistente în timp

27.08.2021
MIUI 12.5 Enhanced promite reducerea cu 15% a consumului bateriei și performanțe mai consistente în timp

Xiaomi a lansat MIUI 12.5 pentru utilizatorii din China încă din luna decembrie, ca pe o revizie MIUI intermediară. Însă lansarea globală a demarat abia în Q2-2021 lista dispozitivelor suportate continuând să fie extinsă și în prezent.

Între timp, Xiaomi a anunțat MIUI 12.5 Enhanced, cu accent puternic pe optimizări pentru performanță și eficiență. Distribuită începând cu trimestrul Q4 2021 (luna octombrie), noua revizie va ajunge la un număr limitat de dispozitive lansate în 2020 și 2021.

Potrivit Xiaomi, revizia MIUI 12.5 redus deja utilizarea procesorului cu până la 22%, respectiv 15% pentru consumul bateriei. MIUI 12.5 Enhanced extinde procesul de optimizare la nivelul codului de bază și pachetul de aplicații preinstalate, cu atenție deosebită asupra consumului de memorie eficiența în ansamblu.

MIUI 12.5

Ce noutăți aduce MIUI 12.5 Enhanced

Liquid storage – îmbunătățiri asupra sistemului de stocare, menite să conserve performanțele în ansamblu ale dispozitivului chiar și după multe luni de utilizare. Concret, după actualizare la noua versiune de firmware, telefoanele Xiaomi dispun de algoritmi mai sofisticați pentru defragmentarea spațiului de stocare, îndepărtarea fișierelor redundante și urmele acestora prin curățarea celulelor NAND Flash.

Atomized memory – optimizări pentru folosirea mai eficientă a memoriei RAM, prin divizarea memoriei alocată pentru aplicații și închiderea sarcinilor neimportante

Focused algorithms – optimizări pentru alocarea dinamică a resurselor de sistem, pe baza scenariilor de utilizare, asigurând o experiență de utilizare mai lină.

Lista dispozitivelor care primesc actualizare la MIUI 12.5 Enhanced, începând cu trimestrul Q4-2021

  • Mi 11
  • Mi 11 Ultra
  • Mi 11i
  • Mi 11X Pro
  • Mi 11X
  • Mi 10T Pro
  • Mi 10T
  • Mi 10 Pro
  • Mi 10

Lista dispozitivelor suportate va fi extinsă treptat, iar pentru cele omise rămâne desigur revizia MIUI 13 , următoarea actualizare majoră, bazată pe Android 12.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult