Motivul pentru care Apple a oprit actualizarea iOS 17.3

04.01.2024
Motivul pentru care Apple a oprit actualizarea iOS 17.3

Apple a întâmpinat probleme cu cea mai recentă versiune beta a sistemului de operare iOS 17.3, forțând compania să retragă actualizarea din cauza unei erori. iOS 17.3 beta 2, care fusese lansat pentru dezvoltatori prin Programul Apple Beta Software, a fost retras după ce mai mulți utilizatori de iPhone, inclusiv posesori de iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 și iPhone 15, au raportat o problemă în timpul actualizării.

Problema semnalată de utilizatori implica faptul că, după instalarea celei mai recente versiuni beta, dispozitivele lor se închideau și deschideau constant. Singura soluție care părea să rezolve problema era resetarea forțată la setările din fabrică și reinstalarea unui sistem mai vechi de pe un Mac sau PC, scrie Beebom.

Chiar dacă nu toți utilizatorii care au descărcat recenta actualizare iOS 17.3 au întâmpinat această problema, Apple a oprit actualizarea iOS 17.3 beta 2. Potrivit unui raport oferit de de dezvoltatorul Guilherme Rambo pe Mastodon, acest bug ar putea fi cauzat de o prăbușire în backboardd. Acesta a sugerat că bug-ul este mai probabil să apară la cei care au activată funcția „Back Tap”.

Apple investighează problema și se așteaptă să remedieze bug-ul

Apple investighează problema și se așteaptă să remedieze bug-ul și să relanseze versiunea beta în zilele următoare. Între timp, printre funcțiile noi pe care actualizarea iOS 17.3 urmează să le aducă se numără protecția dispozitivelor furate și playlist-ul comun.

Prima funcție din iOS 17.3 adaugă o siguranță suplimentară împotriva hoților de telefoane, chiar dacă cineva cunoaște codul de acces al utilizatorului. Odată activată, această funcție obligă utilizatorii să treacă prin autentificarea Face ID sau Touch ID pentru acțiuni precum vizualizarea parolelor, resetarea dispozitivului sau utilizarea metodelor de plată salvate. Pentru acțiuni importante, cum ar fi modificarea parolei Apple ID sau dezactivarea funcției Find My, protecția dispozitivelor furate adaugă, de asemenea, o perioadă de așteptare de o oră după verificarea biometrică.

O altă funcție în actualizarea iOS 17.3 este playlist-ul comun pentru Apple Music. În cadrul conferinței pentru dezvoltatori – WWDC 2023, Apple a anunțat introducerea unei funcții care le permite utilizatorilor să creeze și să reacționeze la playlist-uri partajate cu Playlist-uri Colaborative în Apple Music. Deși funcția a fost inițial testată în actualizarea iOS 17.2, Apple a eliminat-o din versiunea finală a iOS 17.2. Cu toate acestea, Apple plănuiește acum să o reintroducă cu actualizarea iOS 17.3.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult