Funcția prin care Apple vrea să îi oprească pe hoții de telefoane

25.12.2023
Funcția prin care Apple vrea să îi oprească pe hoții de telefoane

În contextul în care Apple vrea să le ofere utilizatorilor săi un nivel mai ridicat de securitate, compania a anunțat introducerea unei actualizări importante a sistemului de operare iOS, concepută pentru a proteja datele personale în cazul pierderii sau furtului unui iPhone.

Actualizarea, numită protecția dispozitivelor furate, face parte din noua versiune iOS 17.3 și urmărește scopul de a bloca accesul neautorizat la informațiile sensibile stocate pe dispozitive.

Conform rapoartelor postate de Mark Gurman, această actualizare aduce o schimbare semnificativă în modul în care utilizatorii pot accesa anumite secțiuni importante ale iPhone-ului, cum ar fi parolele stocate, setările Apple ID, detaliile de plată și dezactivarea funcției Find My iPhone. În loc să permită utilizarea unui cod de acces pentru aceste acțiuni, noua actualizare va face obligatorie utilizarea Face ID sau Touch ID.

De ce a implementat Apple această funcția

Această schimbare vine în contextul în care au existat cazuri în care hoții, cunoscând codul de acces al dispozitivului unei persoane, au putut afla toate datele personale de pe iPhone-uri. Astfel, noua actualizare își propune să blocheze astfel de încercări prin necesitatea autentificării biometrice pentru accesul la secțiunile cruciale ale iPhone-ului, ceea ce ar putea face mai dificilă pentru hoți ștergerea datelor și vânzarea ulterioară a dispozitivului.

Apple nu a stabilit o dată specifică pentru lansarea acestei actualizări pentru toți utilizatorii, dar plănuiește să facă o facă prin noua actualizare iOS 17.3. Compania a subliniat, de asemenea, și angajamentul său de a spori protecția dispozitivelor și a datelor. Protecția dispozitivelor furate va acționa ca o măsură de siguranță suplimentară, în special dacă un hoț a observat un utilizator introducând codul de acces înainte de a fura dispozitivul.

Actualizarea introduce, de asemenea, o întârziere de o oră și solicită o a doua scanare Face ID sau Touch ID pentru sarcini mai personale, cum ar fi schimbarea parolei Apple ID, dezactivarea Protecției Dispozitivelor Furate, setarea unui nou cod de acces sau dezactivarea Touch ID sau Face ID. Cu toate acestea, funcția este dezactivată  atunci când utilizatorii se află în locuri familiare, cum ar fi acasă sau la locul de muncă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult