MSI a lansat primul dispozitiv portabil de gaming și este gata să concureze cu Steam Deck

09.01.2024
MSI a lansat primul dispozitiv portabil de gaming și este gata să concureze cu Steam Deck

În cadrul conferinței CES 2024, MSI a anunțat lansarea primului său dispozitiv portabil de gaming: MSI Claw A1M. Noua consola portabilă de gaming este lansată, conform companiei, să concureze în mod direct cu dispozitive precum Asus ROG Ally și Steam Deck OLED.

MSI Claw A1M își propune să redefinească experiența gamingului portabil prin specificațiile avansate, cât și o grafică de top. Echipat cu un ecran IPS de 7 inci, full-HD (1920×1080 pixeli), Claw A1M oferă o rezoluție impresionantă și o rată de reîmprospătare de 120Hz, depășind astfel specificațiile dispozitivelor portabile de gaming de la Steam. Tot pe partea de grafică, luminozitatea maximă a ecranului este de 500 niți, scrie Toms Hardware.

Punctul forte al acestui dispozitiv este procesorul Intel Core Ultra 7 (Seria 1), susținut de tehnologia de upscaling AI XeSS de la Intel, optimizată pentru jocuri. MSI Claw A1M rulează Windows 11 Home și dispune de 16GB RAM LPDDR5. Pentru stocarea datelor, dispozitivul este echipat cu un SSD NVMe M.2 și include un slot pentru card MicroSD.

Ce alte specificații are MSI Claw A1M

Conectivitatea MSI Claw A1M include Wi-Fi 7 și Bluetooth 5.4, un port Thunderbolt 4 (Type-C) și un jack pentru căști de 3.5mm. În ceea ce privește controlul jocurilor, dispozitivul este dotat cu bumpere, triggere, thumb sticks, butoane ABXY, un D-Pad, butoane de volum, și un buton de pornire cu senzor de amprente integrat.

Bateria de 53WHr a MSI Claw A1M îi conferă un avantaj față de competitorii săi, Asus ROG Ally și Steam Deck OLED, ce dispun de baterii de 40WHr, respectiv 50WHr. Mai mult, suportul pentru încărcare USB PD 3.0 de 65W promite o reîncărcare rapidă și eficientă. Claw A1M include, de asemenea, două difuzoare de 2W cu Audio Hi-Res, asigurând o experiență audio de top.

În ceea ce privește dimensiunile și greutatea, MSI Claw A1M măsoară 294x117x21.2mm și cântărește 675g, oferind o combinație bună între portabilitate și performanță. Prețul de pornire în SUA pentru MSI Claw A1M este de 699 dolari, iar dispozitivul va fi disponibil doar pe culoarea negru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult