Noi imagini cu interfaţa Android 4.4 KitKat, redată pe ecranul unui telefon Nexus 5

14.10.2013
Noi imagini cu interfaţa Android 4.4 KitKat, redată pe ecranul unui telefon Nexus 5

Observată rulând pe ecranul unui telefon Nexus 5, versiunea Android 4.4 KitKat vine cu destule noutăţi pentru fanii Android: wallpapere şi icon-uri restilizate, mai multă transparenţă la nivelul interfeţei şi funcţi noi.

Aşteptată să fie prezentată oficial către finalul acestei lui împreună cu noul telefon Nexus 5, versiunea Android 4.4 KitKat primeşte bară de start transparentă cu icon-uri albe şi meniu Lockscreen din care putem accesa camera foto cu un simplu gest swipe. În Homescreen găsim scurtături pentru aplicaţii noi, spre exemplu Google Photos (înlocuieşte Gallery). Modificări au fost aduse şi în App drawer, acesta fiind transparent şi fără acces direct la widget-uri. Setul de imagini wallpaper a fost şi el împrospătat cu selecţii noi.

Printre facilităţile nou introduse cu versiunea Android 4.4 KitKat avem opţiunea „tap & pay”, folosită pentru plăţi electronice, respectiv o variantă extinsă a meniului location settings din care putem ajusta opţiunile pentru localizare preferând fie maximizarea acurateţii sau o mai bună economisire a bateriei. În funcţie de opţiunea aleasă, dispozitivul va folosi împreună receptorul GPS, conexiunea WiFi şi reţelele de telefonie pentru stabilirea precisă a locaţiei, sau conserva autonomia folosind doar ultimele două variante.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult