Noua versiune de WhatsApp aduce suport pentru iOS 8 şi funcţii noi

09.09.2014
Noua versiune de WhatsApp aduce suport pentru iOS 8 şi funcţii noi
WhatsApp, celebra aplicaţie de mesagerie instantă pentru telefoane mobile, a primit un nou update pentru iOS. Aceasta adaugă mai multe funcţii noi, printre care compatibilitate cu noua versiune a sistemului de operare de la Apple, care se va lansa în zilele următoare, după anunţul noului iPhone 6.
 
Printre adiţiile principale la WhatsApp se regăsesc foarte multe funcţii referitoare la transmiterea de materiale multimedia, o iniţiativă pe care Facebook pare să o împingă către toate serviciile sale. Cei care vor să trimită fotografii sau clipuri video pot să le înregistreze direct din aplicaţie. Această funcţie nu este nouă, fiind deja inclusă în Facebook Messenger de câteva luni bune. Imaginile şi clipurile pot acum primi descrieri şi poţi chiar scurta micile fişiere video prin funcţia „trimming”. Cei care dispun de un iPhone 5s pot chiar să înregistreze materiale video în slow-motion, graţie funcţiei dedicate din telefon direct din WhatsApp.
 
Pe lângă acestea, WhatsApp a primit şi suport pentru trimiterea de hărţi în mod satelit sau hibrid către prieteni, cât şi posibilitatea de a mişca marcajele de pe hartă după ce acestea au fost poziţionate. 
 
În cazul în care doriţi să ascundeţi anumite conversaţii există acum funcţia de arhivare pentru chat normal sau pentru grupuri. De asemenea, în cazul în care doriţi să economisiţi trafic de date, a fost adăugată o opţiune care să activeze sau să dezactiveze descărcarea automată a fişierelor multimedia transmise prin WhatsApp.
 
Ultimele îmbunătăţiri aduse aplicaţiei pentru iOS sunt legate de funcţionalitate. Există o selecţie nouă de fundaluri pentru cei interesaţi, noi tonuri pentru notificări, cât şi posibilitatea de a adăuga capturi de ecran atunci când utilizatorii raportează probleme găsite în utilizare.
 
Noua variantă de WhatsApp este disponibilă chiar acum pe AppStore.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult