WhatsApp are acum 600 de milioane de utilizatori activi

25.08.2014
WhatsApp are acum 600 de milioane de utilizatori activi

Celebra aplicaţie de mesagerie instantă WhatsApp a atins acum încă un record de utilizatori activi: 600 de milioane. Jan Koum, CEO şi fondator al companiei, a dezvăluit pe Twitter că nu este vorba despre conturi înscrise, ci despre persoane care folosesc aplicaţia în fiecare lună.

Această veste vine după depăşirea unui alt record în luna aprilie, când WhatsApp a depăşit numărul de 500 de milioane de utilizatori activi. Spre diferenţă de alte servicii de acest gen, aplicaţia care a ajuns acum în portofoliul Facebook este de departe cea mai populară. Concurenţa directă, WeChat de la Tencent, înregistrează 438 de milioane de utilizatori activi (majoritatea din China), iar Viber „numai” 100 de milioane. Alte servicii precum Line şi Kik nu dezvăluie numărul de utilizatori activi, ci anunţă doar numărul de conturi înregistrate.

Spre diferenţă de alternative, WhatsApp foloseşte un model de business destul de diferit. Line şi WeChat se bazează pe integrarea din jocuri pentru mobile, de unde vine o mare parte din profituri, în timp ce WhatsApp cere utilizatorilor să plătească un dolar pe an pentru acces. Acest lucru este datorat faptului că Jan Koum este împotriva includerii de reclame în cadrul serviciului.

Momentan, influenţa Facebook nu a fost evidentă în cadrul WhatsApp, însă pe viitor probabil că aceasta va fi o platformă de promovare a reţelei de socializare, care să aducă noi utilizatori din spaţiul mobil. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult