Noul Google Calendar a ajuns şi pe iOS

12.03.2015
Noul Google Calendar a ajuns şi pe iOS

Noul Calendar Google bazat pe interfaţa Material Design a ajuns în final şi pe iOS. Acesta oferă atât modificări vizibile cu ochiul liber, la nivel vizual, cât şi o selecţie interesantă de funcţii noi, care sunt mai puţin evidente la prima vedere. Este vorba despre adăugarea automată a intrărilor în calendar folosind informaţii colectate de pe Gmail, pe care Google o numeşte o funcţie „automagică”.

În ciuda faptului că aplicaţia de Calendar integrată în iOS este compatibilă deja cu sincronizarea cu serviciul Google, gigantul din Mountain View ar prefera ca utilizatorii să folosească aplicaţia sa dedicată. Pentru a-i atrage, compania încearcă să uşureze modul de utilizare, făcând anumite acţiuni în mod automat, fără să mai fie nevoie de interacţiune directă.

Atunci când primeşti e-mail-uri cu informaţii despre întâlniri care includ o dată, oră şi loc de întâlnire, aplicaţia Calendar va adăuga automat evenimentul în program. De altfel, aplicaţia adaugă inclusiv o imagine stilizată la fiecare activitate, în funcţie de natura ei (întâlnire de afaceri, cină, etc.). Pe lângă modul de afişare care oferă o listă doar cu activităţile programate, există şi clasicele programe împărţite pe câte o zi sau trei zile.

Din păcate însă, asemeni altor aplicaţii Google, noul Calendar este disponibil pentru început doar în varianta sa de iPhone. Pot fi folosite atât conturi Gmail, cât şi conturi Google Apps pentru autentificare şi poate astfel extrage automat informaţiile din mail-ul ataşat unui domeniu privat. Cei care folosesc în principal iPad-ul pentru gestionarea calendarului vor trebui să aştepte varianta pentru tablete sau să folosească versiunea pentru telefoane în varianta mărită. Puteţi descărca gratuit aplicaţia Google Calendar din AppStore chiar acum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult