Noul Start Menu din Windows 10 ar putea afişa până la 10 reclame pentru aplicaţii în acelaşi timp

16.05.2016
Noul Start Menu din Windows 10 ar putea afişa până la 10 reclame pentru aplicaţii în acelaşi timp

Pe lângă alte modificări menite să-i îmbunătăţească eficienţa şi utilitatea, noul Start Menu din ediţia Windows 10 Anniversary pregătită pentru debut în această vară vine şi cu o funcţie mai puţin discutată de oficialii companiei din Redmond: Advert Slots.

Referite şi cu denumirea „Programmable Tiles”, acestea pot apărea în Start Menu în două configuraţii posibile: un banner mare la partea de sus şi alte 5 selecţii strecurate printre aplicaţiile deja fixate în Start Meniu, sau până la 10 Programmable Tiles prezentând sugestii pentru aplicaţii de instalat.

Potrivit Microsoft, noul sistem de promovare are rolul de a „introduce şi expune utilizatorii la aplicaţii noi disponibile în Windows Store”. Un alt scop ar putea fi şi promovarea aplicaţiilor furnizate de producători OEM pentru echipamentele vândute.

Pentru a le spori utilitatea, Microsoft adaptează sugestiile de aplicaţii în funcţie de regiune, fiecare aplicaţie promovată apărând o singură dată. Mai mult, două dintre cele 5 Tiles-uri pentru promovare duc către aplicaţii disponibile imediat, care au descărcate în prealabil pe dispozitiv, celelalte trei selecţii fiind link-uri către Windows Store. Desigur, aplicaţiile nedorite vor putea fi dezinstalate complet.

Aparent, sistemul Advert Slots este rezervat pentru instalările noi bazate pe Windows 10 Anniversary şi va putea fi dezactivat pentru companii prin ajustarea setărilor Group Policy.

Vezi şi Microsoft anunţă Windows 10 Anniversary Update

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult