Noul update de Windows 11 rezolvă una dintre cele mai mari probleme ale sistemului de operare

30.03.2022
Noul update de Windows 11 rezolvă una dintre cele mai mari probleme ale sistemului de operare

Microsoft a promis anterior că va simplifica procesul de schimbare a browser-ului de internet implicit în Windows 11, și a oferit chiar noi metode de a face asta în versiunile de test. Acum a venit momentul ca acele capabilități să ajungă și în versiunea finală a sistemului de operare. Cel mai recent update pentru Windows 11, KB5011563, a început deja să fie „livrat” către computerele utilizatorilor, iar procesul de schimbare al browser-ului se face acum cu un singur click.

Windows 11 permite acum schimbarea browser-ului implicit cu un singur click

Prima versiune de Windows 11, lansată în luna octombrie a anului trecut, necesita un proces anevoios pentru schimbarea browser-ului care deschide pagini web implicit. Microsoft realizase o listă cu toate tipurile de extensii pe care acesta le putea deschide, de la HTML la HTM, PHP, PDF și chiar tipuri de link-uri individuale, precum ftp, http sau https. Pentru fiecare tip de link sau extensie în parte, era necesară schimbarea din Microsoft Edge, browser-ul care vine preinstalat cu Windows 11, în browser-ul pe care dorești să îl folosești (Chrome, Firefox, Brave, etc.).

Chiar dacă inițial Microsoft a decis să își apere decizia, criticile companiilor care dezvoltă browser-e, cât și din parte fanilor au dus la schimbarea acesteia.

windows 11 default browser
foto: The Verge

După ultimul update de Windows 11, în secțiunea Apps > Default Apps din aplicația Settings, nu trebuie decât să apeși un singur buton pentru a aplica browser-ul ales asupra tuturor tipurilor de fișiere și link-uri pe care acesta le poate deschide. Această capabilitate este chiar mai simplă acum decât era și în Windows 10, unde Microsoft tot încerca să te convingă să rămâi la Microsoft Edge atunci când încercai să schimbi aplicația implicită de internet.

Următorul update important de Windows 11 va fi dezvăluit săptămâna viitoare, pe 5 aprilie, când Microsoft va detalia planurile sale pentru 2022. Cel mai probabil, urmează să primim multiple actualizări mici pe întregul an, care vor aduce mici modificări la nivel de funcționalitate și interfață, așa cum ne-am obișnuit în ultimele câteva luni, iar spre finalul anului, în preajma aniversării de un an de la lansare, s-ar putea să primim primul update important al sistemului de operare, echivalent cu cele pe care compania le lansa semestrial pentru Windows 10.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult