Noutăţi în aplicaţia Gmail pentru iOS

06.03.2015
Noutăţi în aplicaţia Gmail pentru iOS

Google şi-a actualizat colecţia de aplicaţii pentru dispozitive Apple, profitând de funcţiile nou introduse odată cu versiunea iOS 8. Printre beneficiari, Gmail s-a ales cu 3 funcţii noi, gândite pentru gestionarea mai eficientă a masajelor email.

Prima modificare, făcută după exemplul aplicaţiilor native de iOS 8, ne permite să răspundem sau să arhivăm mesaje email interacţionând direct cu mesajul de notificare, fără a mai pierde timp navigând către aplicaţie pentru a lua acţiune. Funcţia este utilă îndeosebi în situaţiile când cunoaştem deja subiectul mesajului şi ştim nu avem nevoie să deschidem mesajul pentru citire.

A doua funcţie vizează gestionarea şi trimiterea ataşamentelor. Acum poţi trimite aproape orice fişier ca ataşament la mesaje email folosind suportul pentru distribuirea de fişiere din iOS 8, chiar şi fără a deschide mai întâi clientul Gmail. Pentru ca această funcţie să fie disponibilă este necesar doar să activăm Gmail în lista de activităţi.

A treia modificare vizează gestionarea fişierelor primite ca ataşament, acestea putând fi deschise în Gmail folosind aplicaţia de iOS asociată, oferind întreaga experienţă vizuală şi acces la funcţiile aplicaţiei respective.

Pe lângă Gmail, ajuns la versiunea 4.0, au mai fost actualizate şi versiunile pentru iOS ale aplicaţiilor Docs, Sheets, şi Google Drive, primind însă doar funcţii minore şi alte bug fix-uri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult