O companie de securitate informatică a descoperit mai multe vulnerabilităţi în smartphone-urile Xiaomi

11.08.2017
O companie de securitate informatică a descoperit mai multe vulnerabilităţi în smartphone-urile Xiaomi

Xiaomi a reintrat recent în top cinci cei mai mari producători de smartphone-uri cu Android din lume. Asta înseamnă că terminalele companiei chineze sunt folosite de foarte mulţi oameni. De aceea, securitatea este un aspect foarte important când vine vorba de aceste dispozitive.

 

Compania indiană de securitate informatică eScan Antivirus a descoperit mai multe vulnerabilităţi în software-ul Xiaomi MIUI, dar şi în aplicaţia Mi Mover, care permite transferul de setări şi alte date dintr-un smartphone cu Android în unul produs de companie. Atunci când transferul se face între două terminale Xiaomi, aplicaţia nu cere niciun fel de măsură de securitate, precum un PIN, o parolă sau amprenta utilizatorului. Astfel, dacă cineva are acces la un terminal Xiaomi care nu este blocat, poate trimite uşor setările şi datele către un alt dispozitiv produs de companie.

O altă problemă a fost descoperită la aplicaţiile care necesită drept de administrator pe dispozitive, precum cea anti-furt Cerberus. Acestea cer de obicei o măsură de securitate (PIN, parolă etc.) pentru a şterge datele în caz de furt, pierdere a dispozitivului sau dacă se încearcă eliminarea lor din sistem. În cazul modelului Mi Max 2, folosit în teste de către cei de la eScan Antivirus, acest lucru nu s-a întâmplat când aplicaţia a fost dezinstalată.

 

Xiaomi a transmis că nu este de acord cu rezultatele acestor teste, dar i-a îndemnat pe utilizatori s-şi securizeze dispozitivele folosind coduri PIN, parole sau amprente.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult