Office pentru Windows 10 este disponibil pentru download într-o versiune Preview

05.02.2015
Office pentru Windows 10 este disponibil pentru download într-o versiune Preview

Microsoft a promis acum aproape un an că tabletele Windows vor beneficia de o versiune specială a suitei Office care va fi optimizată pentru controlul tactil, însă cei care au preferat platforma software a companiei au fost nevoiţi să înghită în sec atunci când aşteptatul produs a fost lansat mai întâi pe platformele rivale iOS şi Android. Într-un final, aplicaţiile Word, Excel şi Powerpoint pentru Windows 10 au ajuns într-un stadiu de dezvoltare suficient de avansat iar utilizatorii interesaţi pot descărca versiunile Technical Preview din magazinul digital Windows Store.

Noile aplicaţii de la Microsoft folosesc formatul universal anunţat în cadrul conferinţei de la sfârşitul lunii ianuarie, acestea fiind compatibile în acest moment cu sistemele pe care este instalată versiunea Technical Preview a sistemului de operare Windows 10 şi urmând să devină compatibile şi cu telefoanele şi tabletele mici în cursul săptămânilor viitoare.

Asemănătoare cu versiunile pentru iOS sau Android pe care deja le cunoaştem, acestea oferă o interfaţă optimizată pentru controlul tactil, însă pot fi utilizate şi cu ajutorul unui mouse şi al unei tastaturi în cazul în care este nevoie. Având dimensiuni de 87, 80 şi respectiv 78 MB, aplicaţiile Word, Excel şi Powerpoint sunt mai puţin complexe decât echivalentele tradiţionale desktop, însă acest lucru nu ar trebui să surprindă deoarece era deja cunoscut din momentul lansării versiunii iOS. În acest moment, aplicaţiile sunt gratuite şi vor rămâne aşa şi după terminarea perioadei de testare, însă anumite funcţii vor necesita achiziţia unui abonament Office 365.

Pe lângă aceste trei aplicaţii, Microsoft are în dezvoltare şi versiuni integral tactile ale aplicaţiilor Outlook şi OneNote. Toate aceste aplicaţii vor fi preinstalate pe telefoanele şi tabletele mici cu Windows 10, versiunile finale urmând să fie disponibile cândva în cursul acestui an. Cei care au nevoie de mai multă putere probabil că aşteaptă viitoarea suită Office 2016, însă Microsoft nu a anunţat până acum decât că aceasta va fi lansată în a doua jumătate a acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News