OnePlus anunță oficial OxygenOS 13, noua versiune de software pentru 2022

12.02.2022
OnePlus anunță oficial OxygenOS 13, noua versiune de software pentru 2022

Se pare că sistemul de operare H2OOS nu va fi lansat prea curând și nici nu este clar când vom vedea noul software care va îmbina oficial ColorOS de la Oppo și OxygenOS de la OnePlus. Asta pentru că OnePlus a anunțat deja în mod oficial OxygenOS 13. Noul sistem de operare va fi, cel mai probabil, bazat pe Android 13, un software care abia acum a intrat în mod oficial în testare și care nu va fi lansat în variantă finală înainte de toamna acestui an.

OxygenOS 13 va fi lansat, cel mai probabil, după Android 13

Chiar dacă au existat mici speranțe că OnePlus 10 Pro în varianta sa internațională va fi livrat cu un nou software, probabil numit H2OOS, faptul că OnePlus a confirmat existența OxygenOS înseamnă că ne putem aștepta ca noul telefon să fie livrat tot cu OxygenOS 12, varianta pe care compania a lansat-o încă de la finalul anului 2021.

Anunțul oficial pentru OxygenOS 13 a fost realizat pe foromurile OnePlus, acolo unde compania continuă să țină legătura directă cu fanii brand-ului, așa cum a făcut de mai mulți ani. Odată cu acest anunț, OnePlus pornește și inițiativa Open Ears Forums pentru OxygenOS 13, a cărei scop este să strângă feedback din partea utilizatorilor.

Pe 28 februarie, OnePlus va alege 15 utilizatori ai forumului pe care îi va pune față în față cu cinci dintre oamenii cheie din spatele sistemului de operare OxygenOS. Aceștia vor putea discuta despre viitoarea versiune și cum ar putea aceasta fi îmbunătățită în 2022.

Putem presupune însă acum că având o bază de cod comună cu ColorOS, îmbunătățirile pe care echipa OnePlus le va aduce pe OxygenOS 13 vor fi prezente și pe ColorOS 13 pe dispozitivele Oppo. De altfel, OnePlus rulează deja pe software-ul ColorOS în China încă de la generația OnePlus 9.

sursa: OnePlus, via Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult